IJland: restaurant en stadsstrand in Amsterdam Noord

Het is 18 maart 2013 als ik als 21-jarige puppy fashionblogger de show van Jan Boelo bij Undercurrent in Amsterdam Noord bezoek. Op dat moment heb ik geen idee dat ik zeven jaar later terug kom op dezelfde locatie, maar dan gevestigd op een andere plek en met een andere naam: IJLAND.

IJLAND is Hip, Hot & Happening en is pas vanaf augustus 2019 geopend. Maar wat is IJLAND precies en wat gebeurt hier allemaal? Begin september breng ik samen met een vriendinnetje een bezoek aan deze hotspot in Amsterdam Noord.

We zitten aan de picknick tafels met een wijntje en biertje wanneer Ray enthousiast en uitgebreid vertelt over IJLAND. ‘ In mei 2020 stond opeens alles stil, er waren geen evenementen meer. Ons hele hebben en houwen zit in Undercurrent, het is onze baby, ons kindje. Dus het was alles of niets. We wilden niet opgeven. Samen met Johan van Overbeek (eigenaar van cateringbedrijf Absolute Delicious) bedachten we IJLAND, een drijvend restaurant. Dit gebied hier in Noord is booming, dus waarom geen restaurant openen? De mensen die hier wonen moeten toch ook ergens heen kunnen?’

LEES VERDER